Informatie

Inschrijven

Inschrijven kan alleen via www.ntbinschrijvingen.nl (zie ook icoon onder Home) Het maximum aantal deelnemers is 125 voor de individuele wedstrijd en 15 teams voor de estafette. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen. VOL=VOL. Je kunt je inschrijven t/m 30 maart, de inschrijving sluit 31 maart 2024. Bij afmelden na 29 februari 2024 vindt géén restitutie van inschrijfgeld plaats.

De stichting Triathloon, hun medewerkers, bestuursleden en officials, zijn tegenover de deelnemers/deelneemsters aan deze triathlon niet aansprakelijk voor welke schade dan ook, die met betrekking tot deelneming aan deze triathlon mocht ontstaan, terwijl de deelnemers/deelneemsters de stichting Triathloon, hun medewerkers, bestuursleden en officials vrijwaren tegen elke schade en aansprakelijkheid jegens derden.

Tijdens de wedstrijd kan beeldmateriaal (foto’s en video’s) worden gemaakt. Middels deelname aan de wedstrijd bent u akkoord met het publiceren van dit beeldmateriaal op onze website en facebookkanaal, alsmede ook de mediakanalen van onze fotograven. Heeft u bezwaar tegen openbare publicatie? Dan kunt u dat kenbaar maken door een bericht te sturen via ons contactformulier op de website.

Het evenement

De Triathloon is een alternatieve triathlon waarbij de deelnemers achtereenvolgens hardlopen, ATB-en en kanoën. De wedstrijd gaat over de volgende afstanden: 5 km hardlopen 25 km ATB-en 2 km kanoën

De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden in Loon (gemeente Assen) op de eerste zaterdag van april. Als de eerste zaterdag samenvalt met pasen schuift de wedstrijd een week op.

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen die beschikt over een goede conditie. De weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de zwaarte van het parcours. Voor de organisatie van de Triathloon moeten wij een beroep doen op +/- 100 vrijwilligers en hebben we tijdslimieten ingesteld. Meedoen in estafettevorm is ook mogelijk: in een team van 2 of  3 deelnemers neemt ieder een onderdeel voor z’n rekening.

Dagprogramma

12.00 uur        Inschrijfbureau open.

13.00 uur        Uiterlijk melden bij inschrijfbureau.

13.45 uur        Alle deelnemers naar de start voor briefing en kano-instructie.

14.00 uur        START

14.35 uur        Uiterlijke finish lopen.

15.50 uur        Uiterlijke finish fietsen.

16.15 uur         Uiterlijke finish wedstrijd.

16.45 uur        Prijsuitreiking.

17.15 uur          Sluiting parc-fermee.

 

Voor de wedstrijd heeft u het volgende nodig:

• Fiets (ATB met een minimale bandbreedte van 40 mm, een 29-er is toegestaan. Maar een cyclocrosser, gravelbike en racefiets niet. MTB-stuureinden zijn wel toegestaan, opzetsturen niet. Een fiets met hulpaandrijving is niet toegestaan.)

• Fietshelm verplicht, zonder helm kan niet worden deelgenomen!

• Kleding naar keus (probeer uw kleding zo te kiezen dat u tijdens de wedstrijd niet hoeft om te kleden)

• Een kano wordt door de organisatie ter beschikking gesteld (eigen kano is om logistieke redenen niet mogelijk)

 

De fiets wordt gekeurd als u deze gaat stallen in het parc-fermee. Hierbij wordt gelet op de goede werking van de remmen, het balhoofd en het vastzitten van stuurbocht en zadel. Deze controle is voor uw eigen veiligheid en die van andere deelnemers en is voorwaarde van de afgesloten verzekering. Indien naar de mening van de organisatie de fiets onveilig is, mag niet worden deelgenomen! Op uw fiets dient uw startnummer te zijn aangebracht (stickertje bij uw startbescheiden).

 

In het parc-fermee dient u uw fiets te stallen bij uw eigen startnummer. Op het hek rondom zijn de startnummers aangebracht. Het parc-fermee is een afgesloten terrein met een gecombineerde in- en uitgang. Dit terrein is voor, tijdens en na de wedstrijd alleen toegankelijk voor deelnemers op vertoon van hun startnummer.

 

In het parc-fermee dient u tijdens de wedstrijd de aangegeven looprichting aan te houden.

wedstrijdparcours en start-finishterrein

in geel het loopparcours (5 km)

in rood het fietsparcours (25 km)

in blauw het kanoparcours (2 km)