Informatie

Inschrijven

Inschrijven kan alleen via www.ntbinschrijvingen.nl (zie ook icoon onder Home) Het maximum aantal deelnemers is 125 voor de individuele wedstrijd en 15 teams voor de estafette. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen. Inschrijvingen die binnenkomen nadat het maximum is bereikt worden op de wachtlijst geplaatst. Deze inschrijvers krijgen bericht als er een plaats is vrijgekomen. De sluitingstermijn voor inschrijvingen is 23 februari 2023. Bij afmelden na 02 maart 2023 vindt géén restitutie van inschrijfgeld plaats.

 

De stichting Triathloon, hun medewerkers, bestuursleden en officials, zijn tegenover de deelnemers/deelneemsters aan deze triathlon niet aansprakelijk voor welke schade dan ook, die met betrekking tot deelneming aan deze triathlon mocht ontstaan, terwijl de deelnemers/deelneemsters de stichting Triathloon, hun medewerkers, bestuursleden en officials vrijwaren tegen elke schade en aansprakelijkheid jegens derden.

Het evenement

De Triathloon is een alternatieve triathlon waarbij de deelnemers achtereenvolgens hardlopen, ATB-en en kanoën. De wedstrijd gaat over de volgende afstanden: 5 km hardlopen 25 km ATB-en 2 km kanoën

De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden in Loon (gemeente Assen) op de eerste zaterdag van april. Als de eerste zaterdag samenvalt met pasen schuift de wedstrijd een week op. De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen die beschikt over enige basisconditie, maar je hoeft zeker géén superatleet te zijn Meedoen in estafettevorm is ook mogelijk: in een team van 3 deelnemers neemt ieder een onderdeel voor z'n rekening.

Dagprogramma

12.00 uur        Inschrijfburo open.

13.00 uur        Uiterlijk melden bij inschrijfburo.

13.45 uur        Alle deelnemers naar de start voor briefing en kano-instructie.

14.00 uur        START

14.40 uur        Uiterlijke finish lopen.

15.45 uur        Uiterlijke finish fietsen.

16.15 uur        Uiterlijke finish wedstrijd.

16.45 uur        Prijsuitreiking.

17.15 uur        Sluiting parc-fermee.

 

Voor de wedstrijd heeft u het volgende nodig:

• Fiets (ATB met een minimale bandbreedte van 40mm, een cyclo-crosser is niet toegestaan, een 29-er wel)

• Fietshelm verplicht, zonder helm kan niet worden deelgenomen!

• Kleding naar keus (probeer uw kleding zo te kiezen dat u tijdens de wedstrijd niet hoeft om te kleden)

• Een kano wordt door de organisatie ter beschikking gesteld (eigen kano is om logistieke redenen niet mogelijk)

 

De fiets wordt gekeurd als u deze gaat stallen in het parc-fermee. Hierbij wordt gelet op de goede werking van de remmen, het balhoofd en het vastzitten van stuurbocht en zadel. Deze controle is voor uw eigen veiligheid en die van andere deelnemers en is voorwaarde van de afgesloten verzekering. Indien naar de mening van de organisatie de fiets onveilig is, mag niet worden deelgenomen! Op uw fiets dient uw startnummer te zijn aangebracht (stickertje bij uw startbescheiden).

 

In het parc-fermee dient u uw fiets te stallen bij uw eigen startnummer. Op het hek rondom zijn de startnummers aangebracht.Het parc-fermee is een afgesloten terrein met een gecombineerde in- en uitgang. Dit terrein is voor, tijdens en na de wedstrijd alleen toegankelijk voor deelnemers op vertoon van hun startnummer.

 

In het parc-fermee dient u tijdens de wedstrijd de aangegeven looprichting aan te houden.

wedstrijdparcours en start-finishterrein

in geel het loopparcours (5 km)

in rood het fietsparcours (25 km)

in blauw het kanoparcours (2 km)